menu
en
en nl fr

Koenseer in den Fransen Theejoater - 175 jaar Gentse Feesten - Opera Gent

KOENSEER  IN DEN FRANSEN THEEJOATER

Gentse “evergreens” in een symfonisch jasje

 

Een project van Dirk Brossé en Luk De Bruyker naar aanleiding van 175 jaar Gentse Feesten in opdracht van “de dienst feesten” van de stad Gent

Orkest : Prima La Musica

Gastzangers :  Melike Tarhan, Frederik Sioen, Charles Dekeyser en Wim Claeys.   

Wie kent er niet “Het Vliegerke” van Walter De Buck, de hits van Romain Deconinck en de vele andere Gentse meezingers. Maar hoe klinken ze uitgevoerd door een klassiek orkest ?

Luk De Bruyker ging grasduinen in het 175 jarig repertoire van de feesten en samen met Dirk Brossé selecteerde hij bekende en onbekende parels. Dirk Brossé stak ze in een nieuw jasje en zal Prima La Musica dirigeren.

Luk De Bruyker wordt gastheer van dit eenmalig uniek concert in “den Fransen Theejoater” en vertelt over de oorsprong en geschiedenis, zowel van de feesten als van de liedjes. 

Er zijn uiteraard ook gastzangers, die de bekende liederen een nieuw leven gaan geven. Ook hier een erg gevarieerde keuze : Frederik Sioen, Wim Claeys, de Gents/Turkse zangeres Melike Tarhan en de jonge Gentse bas Charles Dekeyser, die de halve finale haalde in de Koningin Elisabeth wedstrijd.

 

Zondag 22 juli 2018 - Koninklijke Opera van Gent - 15 uur

 

 

 

We use cookies.

The Charles Dekeyser website uses cookies to improve your browsing experience. By continuing to use this website, you explicitly agree to this.

I understand! More information